Reisebrev fra CoCA-møte i Barcelona

Fra 19. til 21. mars var tre av KG Jebsen-senterets medlemmer på et møte i Barcelona for å diskutere fremgangen i et EU-prosjekt vi er partnere i. EU-prosjektet heter «Comorbid Conditions in ADHD» (CoCA) og inkluderer 17 forskningsgrupper/partnere fra ni land. CoCAs overordnede mål er å bedre kartlegge, forstå og behandle andre sykdommer og lidelser som opptrer samtidig med ADHD, for eksempel depresjon, angst og søvnforstyrrelser. Mer spesifikt er det flere delprosjekt, blant annet en klinisk studie på behandling av depresjon og overvekt hos ADHD-pasienter ved hjelp av lysterapi og fysisk aktivitet, genetiske studier for å undersøke felles underliggende genetikk mellom forskjellige lidelser, hjerneavbildningsstudier også videre. Vårt senter bidrar hovedsakelig først og fremst med epidemiologisk forskning og genetisk forskning; i tillegg til at vi leder et prosjekt hvor vi forsøker å finne nye medisiner for behandling av ADHD og beslektede lidelser.

Kort fortalt skjedde det mye spennende i alle delprosjektene og fremgangen kan sies å være god. Videre er det også hyggelig å møte folk man samarbeider med ansikt-til-ansikt, samtidig som at alle diskusjoner blir mye mer effektive. Problemstillinger som tar to uker å avklare på email og Skype, blir avgjort på fem minutter. Vi fikk derfor lagt en god del konkrete planer for de neste månedene. Dessverre var det veldig travelt alle dagene så det ble begrensede muligheter for sightseeing…

Pressemelding fra 2016 ved oppstart av CoCA-samarbeidet
http://www.ru.nl/donders/agenda-news/vm-news/6-mio-euro-coca-research-adhd/

Blogginlegg om studien på lysterapi og aktivitetsterapi ved ADHD
https://mind-the-gap.live/2017/02/18/coca-proud-trial-ready-to-roll/

 

cocabarcelona20mars2017

Tor-Arne Hegvik, PhD student

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *